ASAM PEDAS WARISAN BONDA – not bad hah, berpeluh juga


ASSALAMUALAIKUM....

Hari ini admin nak share lunch di Pontian, manalah tau anda terpergi ke sini pulak.  Di pontian ada beberapa restoran yang menyediakan asam pedas yang hanya dimasak apabila ada order.  Untuk kali ni, admin memilih restoran Asam Pedas warisan Bonda untuk santapan tengahari kami.  Admin memilih kepala ikan Jenahak. Setiap bahagian ikan mentah yang dipamerkan telah pun dilabelkan harganya.  Untuk kepala yang admin pilih, harganya adalah RM20.40.

Namun anda terpaksa menunggu untuk ikan yang dipesan masak secukupnya.  Taklah lama sangat, sekitar 15-20minit je, tapi kalau dah lapar, rasa macam setahun je tunggu tu..hihihi..
Pada admin rasanya tidaklah sesedap Sabak Uni di Parit Raja atau Tepian Sungai, Bukit Batu.  Sahabat admin yang makan bersama pula berpendapat sebaliknya, dia kata lebih sedap.  Entahlah..Selera masing-masing..  

Telur dadar memang sudah menjadi menu aksesori wajib untuk di makan bersama dengan asam pedas.  Memang kenalah kombinasinya.  Sayur yang best pulak, admin pilih sambal goreng, kalau takde, taugeh dan kobis goreng pun satu kombinasi yang best.  Tambah pulak dengan kicap lemak masin..perhhh…terangkat.

Lokasi, boleh google dengan kata kunci  “asam pedas warisan bonda pontian”

Like untuk mengikuti kaypek tidbits.
Cheers, salam sayang,
Admin Z
Website kami di kaypek.blogspot(.)com
#kaypektdibits

0 comments:

Post a Comment