ASSALAMUALAIKUM....
Hari ini admin nak share lunch di Pontian, manalah
tau anda terpergi ke sini pulak. Di
pontian ada beberapa restoran yang menyediakan asam pedas yang hanya dimasak
apabila ada order. Untuk kali ni, admin
memilih restoran Asam Pedas warisan Bonda untuk santapan tengahari kami. Admin memilih kepala ikan Jenahak. Setiap bahagian
ikan mentah yang dipamerkan telah pun dilabelkan harganya. Untuk kepala yang admin pilih, harganya
adalah RM20.40.
Namun anda terpaksa menunggu untuk ikan yang dipesan
masak secukupnya. Taklah lama sangat,
sekitar 15-20minit je, tapi kalau dah lapar, rasa macam setahun je tunggu
tu..hihihi..
Pada admin rasanya tidaklah sesedap Sabak Uni di
Parit Raja atau Tepian Sungai, Bukit Batu.
Sahabat admin yang makan bersama pula berpendapat sebaliknya, dia kata
lebih sedap. Entahlah..Selera
masing-masing..
Telur dadar memang sudah menjadi menu aksesori wajib
untuk di makan bersama dengan asam pedas.
Memang kenalah kombinasinya.
Sayur yang best pulak, admin pilih sambal goreng, kalau takde, taugeh
dan kobis goreng pun satu kombinasi yang best.
Tambah pulak dengan kicap lemak masin..perhhh…terangkat.
Lokasi, boleh google dengan kata kunci “asam pedas warisan bonda pontian”
Like untuk mengikuti kaypek tidbits.
Cheers, salam sayang,
Admin Z
Website kami di kaypek.blogspot(.)com
#kaypektdibits
0 comments:
Post a Comment